Een grote hond

Waar moet je aan denken bij een hond kopen?

We merken nog dagelijks dat mensen een hond kopen en er eigenlijk niet echt over nagedacht hebben. In de meeste gevallen is er een kind in huis en hij of zij heeft besloten dat er een pup moet komen. Nu kan dat natuurlijk zo zijn, maar wanneer je op zoek bent naar een hond voor kinderen, dan is een Boerboel geen goede keuze. Een hond van 90 kilo en een kruipende peuter zijn geen goede combinatie. Voor zulke huishoudens zijn veel betere rassen.

Stel je voor dat je wel weet wat je doet, en je wilt een Boerboel kopen. Waar moet je dan echt aan denken en wat moet je van tevoren doen voordat je de hond op kunt halen?

Alles binnen in orde

Leovegas casinoEen Boerboel is een grote hond. Het is ook een actieve hond. Dat betekent dat de hond speels gedrag kan vertonen in huis en dat kan even lastig zijn. Breekbare dingen moeten zeker niet op de grond staan en de openingen tussen de verschillende ruimtes moeten groot genoeg zijn. Maar wat veel belangrijker is: De hond moet een eigen plek hebben. Dat geldt niet alleen voor dit ras, het geldt voor de meeste honden die je kunt kopen.

Wanneer de hond een eigen kleed, deken of mand heeft, heeft de hond een plek waar het niet gestoord kan worden. Een bench werkt overigens ook perfect, al zijn veel mensen het hier niet mee eens omdat de hond op die manier opgesloten zit. De ironie is dat de meeste honden dit juist prettig vinden, omdat zij dan echt ongestoord kunnen zijn.

Buitenplaats

De Boerboel heeft genoeg ruimte nodig, ook buiten. Het speelse gedrag en de activiteit moeten uit de hond kunnen wanneer de hond wil spelen of rennen. Een tuin is overigens niet genoeg. Je hebt een hek om de tuin nodig en genoeg speelgoed voor de hond. Niet direct naar de winkel gaan – je kunt heel veel speelgoed vinden onder de bomen in de vorm van takken. Pas wel op wanneer je met deze honden gaat spelen. De kracht en het gewicht zorgen ervoor dat jij geen natuurlijk overwicht over de hond hebt. En jouw dominantie zal de hond zeker vergeten tijdens het spelen, en daar kan hij helaas niets aan doen.

Zoals we al zeiden, is een tuin niet genoeg. Er moet regelmatig met de hond gelopen worden, bij voorkeur in gebieden die de hond niet kent. Op die manier blijft het instinct scherp, heeft de hond spanning en kan er lekker actief gelopen worden. Houd dit in de gaten, want het is een fout die veel mensen maken die een Boerboel of Husky kopen. Dit zijn beide geen honden die je in huis rond laat lopen voor de sier, het zijn honden die veel beweging en aandacht nodig hebben. Ben je niet hiertoe in staat of heb je er de tijd niet voor, koop dan een rat of een hamster, of liever helemaal geen dieren om in huis te houden.